Marka powstała w 1972 roku w Nowym Orleanie i posiada 4200 restauracji w 30 krajach na świecie. W jej ofercie można znaleźć kurczaka marynowanego przez 12 godzin w dwóch odmianach przypraw Louisiana Cajun – łagodnej i pikantnej. Smażone w głębokim tłuszczu mięso w Popeyes kupimy solo, jak i w formie kanapek i wrapów.
Smaki prosto z Luizjany mogą poznać też wegetarianie, maczając frytki obsypane przyprawą Cajun w sosach Nola, Mardi Gras czy Bayou Buffalo.
Otwarta w czwartek, 14 listopada, restauracja w Gdyni to już ósma lokalizacja Popeyes w Polsce. Wcześniej powstały w m. in. Warszawie, Poznaniu, Szczecinie, Wrocławiu. Utworzenie lokalu w Trójmieście, jak zdradzają pracownicy firmy, ma na celu dotarcie nie tylko do lokalnych smakoszy, ale także do turystów odwiedzających metropolię.
CZYTAJ TEŻ: Restauracje z Gdańska, Gdyni i Sopotu w przewodniku Michelin
Podczas otwarcia można było spróbować za darmo wybranych pozycji z menu restauracji, zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie w fotobudce i posłuchać akompaniamentu brass bandu grającego na żywo. Marka organizowała także konkurs, w którym do wygrania były vouchery na roczny zapas kanapek Chicken Sandwich.
Popeyes w CH Riviera będzie otwarte codziennie w godzinach 10:00-21:00.
Napisz komentarz
Komentarze