Goście będą mogli spróbować tam ręcznie robionych makaronów oraz prawdziwej włoskiej pizzy. Oprócz tego będzie to miejsce spotkań i przestrzeń na wydarzenia muzyczne i kulturalne.
- Zamiast tworzyć zamknięte enklawy, budujemy miejsce otwarte, oddychające, współtworzone z miastem. To pierwszy tak wyraźny l ifestyle’owy koncept w tej części Gdańska – i początek nowego etapu życia Młodego Miasta - zapowiadają twórcy ZEROZERO.
CZYTAJ TEŻ: W Trójmieście też jest smacznie! Restauracje z Gdańska, Gdyni i Sopotu wśród 100 najlepszych
(1).png)
Nowa przestrzeń będzie obejmowała 1200 metrów kwadratowych i zostanie podzielona na trzy poziomy – fermento (kuchnię), spontaneo (przestrzeń dla gości) oraz rilasso (przestrzeń rozrywkową).
- Kotłownia hali B64 zamienia się w miejsce tętniące życiem – z zachowaniem detali, które przypominają o historii budynku. Dwa piece do pizzy to nie przypadek – to świadome nawiązanie do dwóch kotłów, które kiedyś ogrzewały tę przestrzeń - informują właściciele.
Restauracja będzie znajdowała się w hali B64. Autorem projektu są Maciej Rynkiewicz oraz studio AKURAT. Miejsce ma zostać otwarte w czerwcu 2025 roku.
Napisz komentarz
Komentarze